Njoftime

FUSHATË NDËRGJEGJËSUSE MBI RREZIQET NATYRORE NË SISTEMIN SHKOLLOR PARAUNIVERSITAR

Reduktimi i rrezikut nga fatkeqësitë natyrore është një fushë e cila gjithnjë e më shumë tërheq vëmendjen me qëllim gjetjen e modeleve më efikase të zbutjes së pasojave të këtyre fenomeneve. Fakti që shumë njerëz në të gjithë botën humbin jetën dhe pasuritë e tyre ekonomike për shkak të fatkeqësive natyrore të tilla si përmbytjet, …

FUSHATË NDËRGJEGJËSUSE MBI RREZIQET NATYRORE NË SISTEMIN SHKOLLOR PARAUNIVERSITAR Read More »

TASK FORCA VENDORE ANTIKANABIS

Ditën e sotme, datë 14 Shkurt 2022 në Zyrën e Prefektit të Qarkut u zhvillua takimi i Task Forcës Vendore Antikanabis, lidhur me realizimin e koordinimit dhe bashkëveprimit efektiv të institucioneve vendore dhe me njësitë e veteqeverisjes vendore në parandalimin, goditjen e kultivimit dhe trafikimit të lendeve narkotike.Në takim, i cili u drejtua nga Sekretari …

TASK FORCA VENDORE ANTIKANABIS Read More »

Analiza e Vjetore e Punës

Është zhvilluar në Institucionin e Prefektit të Qarkut Shkoder Analiza e Vjetore e Punës së këtij institucioni për vitin 2021, me pjesëmarrjen e Zv. Ministrit së Brendshme z. Besfort Lamallari, si dhe drejtoreshës së Drejtorisë së Çështjeve Vendore dhe Prefekturave znj. Alma Mele. Gjatë kësaj analize nga Sekretari i Përgjithëm i Institucionit u shqyrtua veprimtaria e …

Analiza e Vjetore e Punës Read More »

Rregjistri Kombëtar i Adresave

Në një takim me përfaqësues të Bashkive të Qarkut Shkodër dhe përgjegjësve të zyrave të gjendjes civile në Qark, diskutuam mbi rëndësinë e përfshirjes së tyre në procesin e regjistrimit dhe saktësimit të adresave të banimit. Theksuam rëndësinë e informimit të qytetarëve për procesin, duke i kushtuar një vemendje të veçantë domosdoshmërisë së saktësimit të …

Rregjistri Kombëtar i Adresave Read More »

Katastrofat nuk johin kufij 2 – Broshura dhe fletëpalosje informuese

Katastrofat nuk njohin kufij

Në kuadër të zbatimit të projektit “Katastrofat nuk njohin kufij 2”, Prefekti i Qarkut Shkodër, në vazhdim të aktiviteteve sensibilizuese, ka përgatitur broshura dhe fletëpalosje informuese mbi rreziqet dhe mbrojtjen nga zjarret dhe përmbytjet, me qëllim informimin e qytetarëve mbi shkaqet e tyre dhe kërcënimet që ata paraqesin, si dhe sjelljen e duhur, parandalimin dhe …

Katastrofat nuk johin kufij 2 – Broshura dhe fletëpalosje informuese Read More »

Vetëdeklarimi i adresës

Nxito të vetëdeklarosh adresën ku banon dhe akseso lehtësisht të gjitha shërbimet publike. Një adresë e saktë ju lehtëson marrjen e shërbimeve të urgjencës apo të zjarrëfikëses në raste nevoje. Me vetëdeklarim e banesës tënde nëpërmjet Postës Shqiptare përfito shërbimet publike që të nevojiten, drejtpërdrejt në shtëpinë tuaj pa vonesa dhe gabime. Bëj vetëdeklarimin në …

Vetëdeklarimi i adresës Read More »

“ Për një Shqipëri të pastër”

Super aksion pastrimi sot në Shkodër për një qytet të pastër Vijon aksioni “ Për një Shqipëri të pastër”, koordinuar nga #PrefekturaShkoder në zbatim të planit kombëtar të veprimit për pastrimin e territorit. ‘Për Shkodrën e pastër’, #PrefekturaShkodër me bashkëpunimin dhe kontributin e institucioneve publike bashkuan forcat dhe përveshën mëngët në pastrimin e aksit rrugor …

“ Për një Shqipëri të pastër” Read More »

Zhvillohet mbledhja për monitorimin ndërinstitucional të mbarëvajtjes së sezonit turistik

Në vijim të një turi takimesh në të gjithë bashkitë Qarku Shkodër në kuadër të menaxhimit të sezonit turistik, Prefektja e Qarkut Shkodër, zj.Majlinda Angoni, zhvilloi mbledhjen për monitorimin ndërinstitucional të mbarëvajtjes së sezonit turistik në Bashkinë Malësi e Madhe. Me praninë e kreut të Bashkisë z.Tonin Marinaj dhe drejtuesve të tjerë të pushtetit qendror …

Zhvillohet mbledhja për monitorimin ndërinstitucional të mbarëvajtjes së sezonit turistik Read More »

Mbahet aktiviteti “Dialogu mbi lumenjtë ndërkufitarë – fokusuar në Lumin e Vermoshit si pjesë e basenit të madh të lumit Danub”

Në kuadër të Ditës së Danubit, Prefektja e Qarkut Shkodër, zj.Majlinda Angoni në bashkëpunim me #AMBU, UNDP Albania dhe kryebashkiakun e Bashkisë së Malësisë së Madhe, z.Tonin Marinaj u bënë pjesë e aktivitetit “Dialogu mbi lumenjtë ndërkufitarë –fokusuar në Lumin e Vermoshit si pjesë e basenit të madh të lumit Danub”. Në takimin e mbajtur …

Mbahet aktiviteti “Dialogu mbi lumenjtë ndërkufitarë – fokusuar në Lumin e Vermoshit si pjesë e basenit të madh të lumit Danub” Read More »