Uncategorized

Parashikimet e motit dhe sistemet e hershme të paraljmërimit

U përmbyll me sukses trjanimi tre-ditor i organizuar në Shkodër, me temë “Parashikimet e motit dhe sistemet e hershme të paralajmërimit”. Në trajnim morën pjesë 24 përfaqësues të institucioneve në nivel vendor dhe qëndror, nga Shqipëria dhe Mal i Zi, veprimtaria e të cilëve mbulon fushat e hidro-meteorologjise, të mjedisit, zhvillimit urban, dhe departamentet e …

Parashikimet e motit dhe sistemet e hershme të paraljmërimit Read More »

TRAJNIM NDËRKUFITAR PËR PARASHIKIMIN E MOTIT DHE PARALAJMËRIMIN E HERSHËM

Sot me datë 24.03.2023, në Podgoricë ka përfunduar trajnimi tre-ditor për përfaqësuesit e shërbimeve hidrometeorologjike nga Shqipëria dhe Mali i Zi me temën “Sistemet e Parashikimit dhe Paralajmërimit të Hershëm“. Në trajnim morën pjesë 27 pjesëmarrës të cilët patën mundësinë të përmirësojnë njohuritë e tyre në fushën e ngjarjeve ekstreme të motit në kuadër të …

TRAJNIM NDËRKUFITAR PËR PARASHIKIMIN E MOTIT DHE PARALAJMËRIMIN E HERSHËM Read More »

ADRESARI

APLIKO TANI!  

Komisioni i Mbrojtjes Civile – Katastrofat nuk njohin kufij 2

Në takimin me anëtarët e Komisionit të Mbrojtjes Civile #QarkuShkodër analizuam masat e marra për mirëmenaxhimin e situatave të pritshme emergjente vjeshtë-dimër (2021-2022).Diskutuam mbi gjetjet e monitorimeve dhe raportimeve mbi emergjencat dimërore të muajit Janar-Shkurt të këtij viti, si dhe bashkëndamë sfidat e operacioneve të shuarjes së zjarrit dhe në emergjencat verore.Nënvizuam rëndësinë e zbatimit …

Komisioni i Mbrojtjes Civile – Katastrofat nuk njohin kufij 2 Read More »

Kalendari i aktiviteteve për muajin e luftës kundër trafikimit të personave Tetor 2021

  Nr. Aktivitetet që do të organizohen Njësitë e Vetëqeverisjes Vendore/Institucionet e përfshira Emërtimi Vendi Data Ora   1   Publikimi  i aktiviteteve të programuara për muajin Tetor Institucioni i Prefektit, Njësitë e vetëqeverisjes vendore, Institucionet vendore të përfshira në KRLKTP   01 Tetor   10:00 Prefekti i qarkut, Njësitë e vetëqeverisjes vendore, institucionet vendore …

Kalendari i aktiviteteve për muajin e luftës kundër trafikimit të personave Tetor 2021 Read More »

Komisioni i Mbrojtjes Civile

Komisioni i Mbrojtjes Civile #PrefekturaShkoder nisi punën e përbashkët në koordinim me shtabet e emergjencave pranë bashkive të #QarkutShkoder për menaxhimin e operacioneve në parandalimin dhe shuarjen e zjarreve. Prefektja e Qarkut Shkodër, në rolin e kryetares së Komisionit të Mbrojtjes Civile, sëbashku me Sektorin e Emergjencave Civile, kanë përditësuar Planin e Gadishmërisë me skenar …

Komisioni i Mbrojtjes Civile Read More »

KATASTROFAT NUK NJOHIN KUFIJ 2

Katastrofat nuk njohin kufij

Në kuadër të thirrjeve të dyta të Programit të Bashkëpunimit Ndërkufitar Mal i Zi – Shqipëri, 2014 – 2020, institucioni i Prefektit të Qarkut Shkodër, në rolin e përfituesit, ka filluar me datë 1 Mars 2021, zbatimin e fazës së dytë të projektit “Katastrofat nuk njohin kufij 2”. Projekti synon përmirësimin e kapaciteteve logjistike dhe …

KATASTROFAT NUK NJOHIN KUFIJ 2 Read More »