crossbordercooperation

Parashikimet e motit dhe sistemet e hershme të paraljmërimit

U përmbyll me sukses trjanimi tre-ditor i organizuar në Shkodër, me temë “Parashikimet e motit dhe sistemet e hershme të paralajmërimit”. Në trajnim morën pjesë 24 përfaqësues të institucioneve në nivel vendor dhe qëndror, nga Shqipëria dhe Mal i Zi, veprimtaria e të cilëve mbulon fushat e hidro-meteorologjise, të mjedisit, zhvillimit urban, dhe departamentet e …

Parashikimet e motit dhe sistemet e hershme të paraljmërimit Read More »

Komiteti i Mbrojtjes Civile

Në takimin me Komitetin e Mbrojtjes Civile diskutuam masat parandaluese, mbrojtëse dhe reaguese, që duhet të merren nga bashkitë, inspektoriatet dhe institucionet ligjzbatuese, për përballimin e emergjencave sezonale dimërore. Nënvizuam sfidat në mos zbatimin e VKM, nr. 695 “për ngritjen dhe funksionimin e strukturës së funksionimit kombëtar të planifikimit dhe përballimit të emergjencave civile” për …

Komiteti i Mbrojtjes Civile Read More »

Komisioni i Mbrojtjes Civile – Katastrofat nuk njohin kufij 2

Në takimin me anëtarët e Komisionit të Mbrojtjes Civile #QarkuShkodër analizuam masat e marra për mirëmenaxhimin e situatave të pritshme emergjente vjeshtë-dimër (2021-2022).Diskutuam mbi gjetjet e monitorimeve dhe raportimeve mbi emergjencat dimërore të muajit Janar-Shkurt të këtij viti, si dhe bashkëndamë sfidat e operacioneve të shuarjes së zjarrit dhe në emergjencat verore.Nënvizuam rëndësinë e zbatimit …

Komisioni i Mbrojtjes Civile – Katastrofat nuk njohin kufij 2 Read More »

Komisioni i Mbrojtjes Civile

Komisioni i Mbrojtjes Civile #PrefekturaShkoder nisi punën e përbashkët në koordinim me shtabet e emergjencave pranë bashkive të #QarkutShkoder për menaxhimin e operacioneve në parandalimin dhe shuarjen e zjarreve. Prefektja e Qarkut Shkodër, në rolin e kryetares së Komisionit të Mbrojtjes Civile, sëbashku me Sektorin e Emergjencave Civile, kanë përditësuar Planin e Gadishmërisë me skenar …

Komisioni i Mbrojtjes Civile Read More »