Andris Tufi

Parashikimet e motit dhe sistemet e hershme të paraljmërimit

U përmbyll me sukses trjanimi tre-ditor i organizuar në Shkodër, me temë “Parashikimet e motit dhe sistemet e hershme të paralajmërimit”. Në trajnim morën pjesë 24 përfaqësues të institucioneve në nivel vendor dhe qëndror, nga Shqipëria dhe Mal i Zi, veprimtaria e të cilëve mbulon fushat e hidro-meteorologjise, të mjedisit, zhvillimit urban, dhe departamentet e …

Parashikimet e motit dhe sistemet e hershme të paraljmërimit Read More »

Reduktimi i Rrezikut nga Fatkeqësite Natyrore

Në kuadër të zbatimit të aktiviteteve të projektit “Katastrofat nuk njohin kufij 2”, Prefekti i Qarkut Shkodër në bashkëpunim me Universitetin e Shkodrës, Departamentin e Gjeografisë, organizuan një aktivitet informues në formën e “info day”. Ky aktivitet kishte në fokus informimin dhe ndërgjegjësimin e mëtejshëm të popullates lidhur me situatat e fatkeqësive natyrore, me një …

Reduktimi i Rrezikut nga Fatkeqësite Natyrore Read More »

VIZITE STUDIMORE NË SHËRBIMIN METEOROLOGJIK USHTARAK

Në kuadër të zbatimit të aktiviteteve të projektiti “Katastrofat nuk njohin kufij 2”, institucioni i Prefektit të Qarkut Shkodër, në bashkëpunim me drejtorine e shkollës “Gjergj Vatë Martinaj”, Velipoje dhe Zyrën Vendore të Arsimit Shkodër, organizuan një vizitë studimore në ambjentet e Shërbimit Meteorologjik Ushtarak në Tiranë, për nxënësit e kalsës së 9-të të kësaj …

VIZITE STUDIMORE NË SHËRBIMIN METEOROLOGJIK USHTARAK Read More »

FUSHATË NDËRGJEGJËSUSE MBI RREZIQET NATYRORE NË SISTEMIN ARSIMOR 9-VJEÇAR

Reduktimi i rrezikut nga fatkeqësitë natyrore është një fushë e cila gjithnjë e më shumë tërheq vëmendjen me qëllim gjetjen e modeleve më efikase të zbutjes së pasojave të këtyre fenomeneve. Fakti që shumë njerëz në të gjithë botën humbin jetën dhe pasuritë e tyre ekonomike për shkak të fatkeqësive natyrore të tilla si përmbytjet, …

FUSHATË NDËRGJEGJËSUSE MBI RREZIQET NATYRORE NË SISTEMIN ARSIMOR 9-VJEÇAR Read More »

TRAJNIM NDËRKUFITAR PËR PARASHIKIMIN E MOTIT DHE PARALAJMËRIMIN E HERSHËM

Sot me datë 24.03.2023, në Podgoricë ka përfunduar trajnimi tre-ditor për përfaqësuesit e shërbimeve hidrometeorologjike nga Shqipëria dhe Mali i Zi me temën “Sistemet e Parashikimit dhe Paralajmërimit të Hershëm“. Në trajnim morën pjesë 27 pjesëmarrës të cilët patën mundësinë të përmirësojnë njohuritë e tyre në fushën e ngjarjeve ekstreme të motit në kuadër të …

TRAJNIM NDËRKUFITAR PËR PARASHIKIMIN E MOTIT DHE PARALAJMËRIMIN E HERSHËM Read More »

Katastrofat nuk njohin kufij 2 InfoDay

Në kuadër të zbatimit të Projektit “Katastrofat nuk njohin kufij 2”, në datën 4 Nëntor 2022 u zhvillua një aktivitet informues në formën e “info day” në pedonalen përpara Bashkisë Shkodër. Ky aktivitet kishte në fokus informimin dhe ndërgjegjësimin e mëtejshëm të populates lidhur me situatat e fatkeqësive natyrore, kryesisht përmbytjet apo zjarret, duke tërhequr …

Katastrofat nuk njohin kufij 2 InfoDay Read More »

Komiteti i Mbrojtjes Civile

Në takimin me Komitetin e Mbrojtjes Civile diskutuam masat parandaluese, mbrojtëse dhe reaguese, që duhet të merren nga bashkitë, inspektoriatet dhe institucionet ligjzbatuese, për përballimin e emergjencave sezonale dimërore. Nënvizuam sfidat në mos zbatimin e VKM, nr. 695 “për ngritjen dhe funksionimin e strukturës së funksionimit kombëtar të planifikimit dhe përballimit të emergjencave civile” për …

Komiteti i Mbrojtjes Civile Read More »

FUSHATË NDËRGJEGJËSUSE MBI RREZIQET NATYRORE NË SISTEMIN SHKOLLOR PARAUNIVERSITAR

Reduktimi i rrezikut nga fatkeqësitë natyrore është një fushë e cila gjithnjë e më shumë tërheq vëmendjen me qëllim gjetjen e modeleve më efikase të zbutjes së pasojave të këtyre fenomeneve. Fakti që shumë njerëz në të gjithë botën humbin jetën dhe pasuritë e tyre ekonomike për shkak të fatkeqësive natyrore të tilla si përmbytjet, …

FUSHATË NDËRGJEGJËSUSE MBI RREZIQET NATYRORE NË SISTEMIN SHKOLLOR PARAUNIVERSITAR Read More »

TASK FORCA VENDORE ANTIKANABIS

Ditën e sotme, datë 14 Shkurt 2022 në Zyrën e Prefektit të Qarkut u zhvillua takimi i Task Forcës Vendore Antikanabis, lidhur me realizimin e koordinimit dhe bashkëveprimit efektiv të institucioneve vendore dhe me njësitë e veteqeverisjes vendore në parandalimin, goditjen e kultivimit dhe trafikimit të lendeve narkotike.Në takim, i cili u drejtua nga Sekretari …

TASK FORCA VENDORE ANTIKANABIS Read More »